Haberler

Gençlik Fonu Projelerimiz Tamamlandı

1 Aralık Gençlik Fonu’nun 7. döneminde OKEY’in sponsorluğunda İzmir, Isparta, İstanbul, Eskişehir ve Antalya’dan  6 farklı gençlik grubunun güvenli cinsellik ve HIV alanlarında farkındalık çalışmalarına destek sağladık. Türkiye’nin farklı yerlerinden seçilen 6 projede gençler yine gençler için bilgilendirme çalışmaları yürüttü. Farklı sosyo-ekonomik ve kültürel gruplarda yürütülen farkındalık çalışmalarıyla çeşitli ve geniş bir kitleye ulaşım amaçlandı. 

Gönüllü Gençlik Topluluğu “Gençler Dijital Araçlarla Öğreniyor” isimli projeleri kapsamında İzmir Tınaztepe Üniversitesi’nde HIV konulu bir sempozyum düzenlediler ve üniversitede 2 günlük bir stand çalışması yürüttüler. Kendi broşürlerini ve grafik materyallerini ürettiler, aynı zamanda bizden de roll up, poster, çarkıfelek ve broşür desteği aldılar. Aynı grup İzmir Bornova Küçükpark’ta da 2 günlük bir stand açarak okul dışındaki insanlara da ulaştı. 

TID Çevirmenler Platformu “Genç Çevirmenler Dijital Dersler” adlı projeleriyle Türk işaret dilinde bir kampanya yürüttüler. İşaret dili kullanılan ve HIV hakkında bilgilendirme içeren bir video üretip yayınladılar. Aynı zamanda sosyal medyada yine işaret dilini de kullandıkları içerikler üreterek paylaştılar. 

Reach4Health mobil uygulama projesinin Eskişehir’deki gönüllü gençlik grubu  hem bu uygulamada hem de TAP Vakfı dijital platformlarında yaygınlaştırmak üzere dijital içerik oluşturmayı hedeflediler. Sağlık hakkında çeşitli bilgilendirme ve yönergelerin olduğu uygulama için HIV bölümü hazırladılar. “HIV Hakkında” adlı projeleri kapsamında konuyla alakalı çeşitli uzmanlarla röportajlar şeklinde gerçekleştirilen 11 farklı videonun üretim aşaması devam ediyor. Bu videoları daha sonra sosyal medyada ve uygulamalarında paylaşacaklar. 

Isparta’dan Genç Proje Akademi Topluluğu “Cevapsız Kalmasın” isimli projeleri kapsamında roman gençlere üreme sağlığı ve güvenli cinsellik hakkında bilgilendirme çalışması yaptı. Öncelikle “Güven Çemberi” adını verdikleri Isparta’daki farklı üniversitelerden öğrencilerden oluşan bir akran ağı kurdular. Takım liderlerini alandan uzman kişilerin konuşmacı olduğu bir zoom konferansında bilgilendirdiler. Bu eğitimden geçen takım liderleri kendi takımlarında bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları yürüttü. Daha sonra Isparta’daki roman mahallesinde alanında uzman doktorlar, psikologlar ve takım rehberlerinin katılımıyla güvenli cinsellik ve üreme sağlığı konulu semineri düzenlediler. 

Antalya Gelişim ve İzcilik Derneği “#birliktemümkün” projelerinde 39 adet sosyal medya içeriği üretti. Güvenli cinsellik, onay, HIV, HPV, güvenli ilişkiler gibi bir çok farklı alana değinen içerikleri sosyal medyada paylaşacaklar. Aynı zamanda beraber çalıştıkları gençlere bir çevrimiçi  toplantıda HIV ve AIDS hakkında bilgi vererek grup içindeki farkındalığı da arttırmayı amaçladılar. 

İzmir’den Kalkınmada Kadının Sağlık Hakları Derneği “Bir Adım Öndesin!” adlı projeleriyle HIV pozitif insanlar ve yakınlarıyla gerçekleştirdikleri röportajdan bir video ürettiler. HIV’le yaşayan bir anne, HIV pozitif trans seks işçileri gibi daha görünmeyen ve ayrımcılığa uğrayan kişilere odaklandıkları videolarını kısa bir süre içerisinde tamamlayıp sosyal medya üzerinden paylaşarak farklı kitlelere ulaşmayı ve farkındalık yaratmayı amaçlıyorlar. 

Bu projelerle gençler birçok farklı  yaştan, cinsiyetten, sosyo-ekonomik ve kültürel geçmişten ve eğitim seviyesinden insana ulaştılar. 1 Aralık Gençlik Fonuyla bu yıl da Türkiye’nin farklı illerinde  güvenli cinsellik, üreme sağlığı, güvenli ilişkiler gibi alana dair birçok konuda farkındalık çalışmasına katkı sunduk.