Haberler

Engelli Ergen Gelişiminin Görünmeyen Yüzü Konferans Raporu Yayınlandı

Türkiye Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfı (TAPV)’nın gelenekselleşen “Kasım Buluşmaları” bu yıl 30 Kasım 2019 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) işbirliği ile düzenlenen “Engelli Ergen Gelişiminin Görünmeyen Yüzü” konulu  toplantıda, ergen sağlığı bağlamında beden ve cinsellik konusu etrafında gelişen konuşmaların odak noktasını, engelli ergen bireylerin gelişim süreçleri oluşturdu.

Toplantı; akademisyenleri, sivil toplum örgütü çalışanlarını, bakanlık çalışanlarını, alanda çalışan psikiyatr ve psikologları bir araya getirirken ergenlik, engellilik ve cinsellik alanlarına disiplinler arası bir pencereden bakmayı hedefledi.

Ergenliğin konuşulduğu, engellilerin ergenlik süreçlerinin ve bu süreçte yaşanan değişimlerin üzerinde durulduğu, aileler, eğitmenler, bakanlık ve sivil toplum birlikteliği ile neler yapılabileceğinin tartışıldığı bu platform; alanda çalışan profesyonellerin bilgi paylaşımına, yeni bilgi ve perspektifleri tanımalarına olanak sağladı.

Toplantı kapsamında gerçekleşen paneller boyunca, konunun farklı boyutları disiplinler arası bir yaklaşımla gündeme gelirken, bu derleme ile de içerdiği sunum ve raporlar ile daha geniş çapta bir gruba ulaşması hedeflendi.

Raporu indirmek için tıklayınız.