Ankara’da bir ortaokulda psikolojik danışman olarak görev yapan Fatma Gül Altun Şubat 2022’de düzenlenen eğitici eğitimine katılarak Dijital CSEP modüllerini uygulamaya başladı. Kendi görev yaptığı okulla sınırlı kalmayıp gönüllü olarak devlet okullarında da eğitim vermeye başlayan Fatma Gül, deneyimlerini şöyle paylaştı:
“TAP Vakfıyla iyi ki karşılaştım dediğim zaman öğrencilerin seviyelerine inip onların sorularına gerektiği düzeyde yanıt verebildiğim andı. Küçük yaşlarımda özellikle cinsellikle, erkeklerle, büyümekle, değişimle ilgili konularda kısıtlı sorular sorabiliyor ve beni tatmin etmeyen, merakımı gidermeyecek düzeyde yetersiz yanıtlar alıyordum. Şimdi ise TAP Vakfının yaptığı şeyin çok kıymetli olduğunun farkındayım ve bu bilgileri doğru kanaldan çocuklara aktarmaktan büyük keyif alıyor ve gurur duyuyorum.
2021 yılında TAP Vakfı ile tanıştım. Her ne kadar bölümüm psikolojik danışmanlık olsa da yine de çocukların cinsel gelişimle ilgili bazı sorularına yeterli yanıtı veremediğimi gördüm ve bu konuda kendimi geliştirmek adına bir arayışa girdim. Karşıma TAP Vakfı çıktı. İhtiyacımı dile getirdikten sonra yetkililer beni bu eğitime yönlendirdi. 213 öğrenciyle bu eğitimi başlattık. Eğitime başlamadan önce her ne kadar bulunduğumuz konumun cinsel sağlık ile ilgili eğitimi kaldıramayacağını, kişilerin mutlaka buna bir tepki göstereceklerini söyleseler de asıl en çok ihtiyacı olan bölgelerde böyle tepkilerin verildiğini göz ardı etmiş olmalılar ki eğitim sonunda çok güzel dönütler aldık. Öğrencilerin bu konudaki bilgi ihtiyaçlarından ziyade ebeveynlerin bu konuyu mahrem görüp halı altına süpürme halleri onların daha çok ihtiyaçlarının olduğunun aslında bir göstergesiydi. Sadece kendi okulumuzda değil çevre kardeş okullarda da bu modülleri büyük bir keyifle uyguladım. Yaklaşık 800 çocuğa bu konuyla ilgili dokunma fırsatımız oldu.
Eğitimlerde kullandığımız sunular öğrencilerin yaş düzeylerine o kadar uygundu ki, işin ehli kişilerle bu projenin başlatıldığı belliydi. Hayran kalarak inceledim. Hele o eğitim sonrasında bana hediye olarak gönderdikleri kitapçıklar…(Büyüyorum kitapçığı ve Değişiyorum kitapçığı )Defalarca inceledim ve hepsi konunun en ince ayrıntısına kadar düşünülerek tasarlanmış çalışmalardı.
Böylesine önemli bir başlığı doğru kaynaklardan öğrenmeleri için gerekli ortamı hazırlamak benim için gurur vericiydi. Hem öğrencilerin hem de ebeveynlerin bu konulardaki soru işaretlerini sağlıklı yollarla açıklayabilmek mesleki anlamda benim için de güzel bir yetkinlik alanı oluşturdu.
Tabii bu eğitim ve uygulamalar bitince TAP ile iletişiminiz kesiliyor mu? Hayır. Her zaman destek alabileceğiniz bir alan yaratıyorlar size. Gelişmeye ve geliştirmeye açık bir zihniyete sahip olmak bize daha da umut veriyor.
Hep söylerim, iyi ki yollarımız kesişmiş :)”
Siz de Fatma Gül gibi öğrencilerinizin bütünsel gelişimine destek vermek isteyen bir psikolojik danışmansanız eğitici eğitimimize buradan başvurabilirsiniz.
(Not: En yakın eğitim Eylül-Ekim ayında lise kademesinde görev yapacak okul psikolojik danışmanları için açılacaktır. O zaman kadar buradan asenkron eğitimlerimizi tamamlayabilirsiniz)