Skip to content
Skip to main content

Beylikdüzü Belediyesi Kadın Sağlığı Seminerleri Programı Eğitici Eğitimi

TAP Vakfı olarak  Beylikdüzü Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde 10-11-12 Haziran tarihlerinde Kadın Sağlığı Seminerleri Eğitici Eğitimi pilot çalışmasını uyguladık. Çalışmamız Sağlık İşleri Müdürlüğü’nden 4 kişi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nden 10 kişinin katılımıyla tamamlandı.

Eğitimin birinci gününe başlarken katılımcılar ile tanışma yapıldı ve eğitimciler ile katılımcılara arasında kontrat düzenlendi. Kadın Sağlığı Seminer Programı’nın tanıtımı yapılarak ğrogram ile ilgili temel bilgiler verildikten sonra katılımcıların eğitim ve program hakkındaki soruları yanıtlandı. Eğitim, temel bilgilendirme konuları ile devam etti. “Üreme Sağlığı”, “Kadın Sağlığı” ve “Cinsel Sağlık” kavramları anlatıldı ve ardından “Türkiye’de Kadın Sağlığı” alanında genel sorunlar ve çözüm önerileri tartışılarak bugünkü durumu hakkında bilgi paylaşımı yapıldı. Kadın/Erkek Üreme Organları ve İşlevleri” , “Cinsel Haklar/Üreme Hakları” ve “Ayrımcılık” konuları uygulama çalışmaları ve katılımcıların aktif katılımı ile aktarıldı.

Eğitimin ikinci gününde “İletişimde Temel İhtiyaçlar” konusu uygulamalı etkinlikler ile paylaşılarak “Sözlü/sözsüz iletişim” konusu interaktif yöntemle aktarıldı. Katılımcılara seminer uygulamalarında kullanacakları PPT sunumun nasıl gerçekleştirilmesi gerektiği ile ilgili temel bilgiler verildi. Katılımcılardan 4 kişi 2 ayrı salonda paralel olarak eğitimcilerin gözlemleri ve sunum sonrası geri bildirimleri eşliğinde 20 dakika süren deneme sunumlarını uyguladılar. Sunumların ardında verilen küçük bir aradan sonra “İyi konuşmacı olmak” ve “Kabul İletisi” konuları paylaşıldı. Eğitim gün içinde yapılan sunumların genel bir değerlendirilmesi yapıldıktan sonra tamamlandı.

Eğitimin son gününde katılımcıların deneme sunumlarına devam edilerek “Gebeliği Önleyici Yöntemler”  konusu çalışıldı. Eğitimin sonunda Kadın Sağlığı Seminerleri uygulama ilke ve değerleri katılımcılarla tekrar detaylı olarak tartışıldı. Katılımcılara eğitici eğitiminden hemen sonra başlayacak olan seminer uygulamalarının organizasyonunun nasıl oluşturulacağı ve sürdürüleceği hakkında bilgi ve ön tavsiyeler verilerek alternatif yöntemler sunuldu. Eğitimin genel değerlendirmesi için bütün katılımcılardan üç gün süren eğitim süreci ile ilgili geri bildirimler alınarak eğitim sonlandırıldı.

Geri Bildirimler:

Bu eğitimde ilk defa deneyimlediğim yaşantılar oldu, eğitimin çok faydasını gördüm.

Kendi aramızda, iş arkadaşlarımızla ısındık ve kaynaştık, bizim için de farklı bir deneyim oldu.

İlk anda tedirgindim eğitim adına ama sonrasında çok rahatladım ve kendime güvenim geldi.

“Bu eğitimi neden alıyoruz ki!” belirsizlikleri yaşıyordum eğitimden önce, eğitim başladıktan sonra tüm belirsizliklerim gitti ve kendime güvenim geldi.

“Kadın sağlığı ile ilgili ne öğrenebilirim ki…” derken çok şey öğrendim. Hiç sıkılmadım. Hemen sunumlarıma başlamak istiyorum. Bunu başarabileceğime inanıyorum.

Eğitimde eğitim konuları dışında kişisel gelişimimle ilgili kendi adıma da çok bilgi edindim.

Eğitim sonrası sunumlarla deneyimi pekiştireceğim.

Bilmediğim çok fazla yeni bilgi edindim. Sunum yapmak en çok korktuğum şeydi ama bu korkularım çok aza indi.

Program adına umutluyum.

Programa ön yargılıydım. Olması gerektiği için yapılan bir eğitim olduğunu düşünüyordum ama bu eğitim çok faydalı oldu benim için. Şu an çok fazla anlam ifade ediyor.

Bilgilerim tazelendi. Sağlık görevlisiyim ama bilgileri yeniden gözden geçirmekten çok faydalandım. Bildiklerimi nasıl aktaracağımı öğrendim.

Kendimizde farkında olmadığımız artıları ortaya çıkardınız. Kendimize güvenimiz arttı.