Duyurular Haberler

Kilis Güvenli Annelik Eğitim ve Danışmanlık Programı gerçekleşti

Kilis Güvenli Annelik Eğitim ve Danışmanlık Programı

TAP vakfı; 15 ve 16 Mayıs 2014 tarihlerinde Kilis’te 2 gün süren “Güvenli Annelik Hizmet Kullanıcı Eğitim ve Danışmanlık Programı”nın eğitici eğitimini gerçekleştirdi. Eğitime; il üreme sağlığı eğitimcileri, aile hekimliği çalışanları ve toplum sağlığı merkezi çalışanlarından oluşan 26 kişilik bir grup katıldı.

Suriye’den Kilis’e yaşanan göç sonucu; İl Halk Sağlığı Müdürlüğü’nün anne ve bebek sağlığını iyileştirmeye yönelik hayata geçirdiği eylem planına TAP Vakfı da destek vermektedir. Bu kapsamda vakıf Güvenli Annelik Eğitim ve Danışmanlık Programı ile Güvenli Annelik Seminerlerini Kilis’te gerçekleştirmektedir.

Kilis ili, ilçe ve beldelerinde 14 Aile Sağlığı Merkezi ve 26 sağlık evi ve 1 tane de hastane bulunmaktadır. Ancak göç edenler için oluşturulan 3 adet konteynır kent Kilis’e hızlı bir nüfus artışını da beraberinde getirmiştir. 2013 yılı bebek ölüm hızı incelendiğinde, Kilis %25,1 oranıyla Türkiye’de iller sıralamasında birinci sırada yer almaktadır.

Destek çalışmaları kapsamında gerçekleşen programın açılış ve kapanışına Kilis Halk Sağlığı Müdürü Dr. Emin Arslan ve müdür yardımcısı Dr. Ayşe Tapsız katıldılar. Arslan ve Tapsız konuşmalarında vakıf ile yapılan işbirliği hakkında katılımcıları bilgilendirdiler. Gerçekleşen eğitimde gebelik, doğum ve doğum sonrası dönemde kadınların bilgilenmeleri için sağlık personelinin kadınlara yönelik yapması gereken bilgi paketi ve eğitim materyalleri paylaşıldı. Katılımcılara örnek sunumlar yaptırılarak eğitimlere hazırlık yapıldı. Eğitim sonunda sağlık çalışanlarına “Güvenli Annelik Eğitim Setleri” verildi.