Skip to content
Skip to main content

UNFPA Türkiye ile yürütülen Sivil Toplumu Destekleme Projesi kapsamında, TAPV Sivil Toplumu Destek Programı, STÖ’lerin Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı (CSÜS) ve Toplumsal Cinsiyete Dayalı Şiddetin (TCDŞ) ortadan kaldırılması için çalışmalarını desteklemeyi amaçlamaktadır.

Cinsel sağlık ve üreme sağlığı, toplumsal cinsiyet temelli şiddetin önlenmesi alanlarında çalışan ve/ya kadın hakları, çocuk hakları, ergen ve genç hakları, mülteci hakları, halk sağlığı, engelli hakları vb dezavantajlı gruplarla hak temelli çalışmalar yürüten sivil toplum örgütleri bu Programdan faydalanmak için başvurabilirler.

Detaylı bilgi için: STÖ Destek Programı Başvuru Rehberi

Başvuru formu için tıklayınız: TAPV STÖ Destek Programı Başvuru Formu

Son başvuru tarihi: 14 Temmuz 2024


Sıkça Sorulan Sorular

Kimler başvurabilir?

  • Toplumsal cinsiyete dayalı şiddet (TCDŞ) ve/ya cinsel sağlık üreme sağlığı (CSÜS) alanında çalışan ya da çalışmak isteyen kurumlar başvurabilir.
  • Çocuk hakları, ergen hakları, mülteci hakları, engelli hakları vb  dezavantajlı gruplarla hak temelli çalışmalar yürüten ve faaliyetlerine CSÜS veya TCDŞ alanlarından birini dahil etmek isteyen STÖ’ler başvurabilir.

Program’ın sağladığı destekler nelerdir?

  • Cinsel sağlık ve üreme sağlık alanında 10 STÖ’ye, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet alanında 10 STÖ’ye kurumsal kapasite geliştirmeleri için eğitimler verilecek, izleme ve mentorluk yoluyla kurumlar desteklenecektir. 
  • Programın ikinci aşamasında bu 20 kurumdan başvuracak en az 7 kuruma farkındalık, uygulama ve  savunuculuk konularında faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için alt hibe verilecektir. 

Mali destek miktarı ne kadar?

  • STÖ Destek Programına uygun bulunan 20 STÖ’nün CSÜS ve/veya TCDŞ alanlarında kapasite güçlendirme sürecinin ilk aşamasının bir yıl sürmesi planlanmaktadır. Birinci yılın sonunda programa dahil edilen STÖ’lere kapalı çağrıya çıkılarak ilgili konularda tespit edilen ihtiyaçlar ışığında hazırlayacakları projeler hibelendirilecektir. Toplam bütçesi 157500 USD olarak belirlenen hibe programına en az 7 STÖ’nün dahil edilmesi ve yapılacak proje başvuru bütçelerinin en fazla 22500 USD tutarında olması öngörülmektedir.