Skip to main content

Projenin Genel Amacı:

Türkiye’de CİSÜ Platformunun kapasitesini geliştirerek Türkiye’de cinsel ve üreme sağlığı haklarının geliştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan proje AB finansal desteğiyle gerçekleştirildi.

Proje Dönemi:

Şubat 2020 – Aralık 2024

Proje Faaliyetleri

  • Platform üye sayısı %78 bir artışla 34’e ulaştı.
  • Platformun kurumsal yapısı oluşturuldu, genel üye buluşmaları düzenlendi.Platform, düzenlediği etkinlikler, çalışmalar, eğitimler ve webinarlarla katılımcıların cinsel sağlık ve üreme sağlığı konusundaki bilgi düzeyini artırdı. 
  • Eğitim çalışmalarına katılan platform üyelerinin %74’ü CSÜS alanındaki bilgilerinin arttığını belirtti. Kapsayıcı ve hak temelli kavram tartışmaları sonucunda üyelerin %85’i ortak bir dil benimsediklerini belirtti. Üyelerin %95’i proje kapsamında hazırlanan yayınlardan faydalandığını belirtti. Platform üyelerinin %70’nin savunuculuk kapasitesi artarken, %75’i platform sayesinde farklı ve geniş kitlelere ulaştığını belirtti.
  • Proje süresince dijital mecralar üzerinden 3.645.000 kişiye eriştik, 37.000 kişiyle etkileşim kurduk.  Basın çalışmalarımız 2466 yansımaya ulaştı. Web sitesinde 350’den fazla içerik oluşturduk. Cinsel Sağlık Senin Hakkın Kampanyasını yürüttük.
  • 6 ilden 565 STK ve karar alıcı arasında diyalog sağladık. Katılımcıların % 91’i cinsel sağlık ve üreme sağlığı hakları konusunda farkındalıklarının ve bilgilerinin arttığını belirtirken, aynı oranda katılımcı da çalıştayların katılımcı kuruluşlara birlikte çalışma fırsatı sağladığını belirtti.
  • 25 savunuculuk toplantısı ve ziyaretinde, 30’dan fazla karar alıcıyla temas ettik. CSÜS hakları alanında acil konuları siyasetçilerin gündemlerine almalarını (Soru önergeleri, parti raporları)  sağladık.
  • Türkiye’deki cinsel sağlık üreme sağlığı haklarına ilişkin ulusal ve yerel iki araştırma raporu yayınladık. Pandemi koşullarında CSÜS hizmetlerinin durumunu ortaya koyan bir raporun yanı sıra hizmetlerin sürdürülmesini destekleyici bir rehberi alana kazandırdık.
  • Üyelerin katkısıyla hazırlanan çalışma grubu raporları ve politika belgeleri doğurganlığın düzenlenmesi, HIV tanı ve tedavi hizmetlerinin iyileştirilmesi, HPV aşısının ücretsiz sağlanması, kadına yönelik şiddetin sağlık boyutuna ilişkin farkındalığın artması, afet ve kriz durumlarında CSÜS hizmetlerinin kesintiye uğramaması için birçok bilgi ve öneriyi kamuoyu ve politika yapıcılarla paylaşmamızı sağladı.

Proje ile ilgili haber ve duyurular:

Skip to content